Wie is Arco?
Ik ben woonachtig in Deventer met mijn vrouw Annelies en mijn twee zonen Järvin en Tim. Sinds begin 2000 ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer.

Wat is voor jou de reden geweest om met vitaliteit bezig te gaan?
Vitaliteit is altijd al een groot deel van mijn leven geweest. Van jongs af aan ben ik geconfronteerd met vitaal moeten zijn aangezien mijn doel was om professioneel tennisser te worden. Op vroege leeftijd pech gehad omdat ik een schouderkapsel scheurde en dus einde mogelijke profcarrière.

Sport gelijk vaarwel gezegd?
Nee, absoluut niet. Wat je passie is laat je ook nooit los. Ik heb vervolgens tien jaar in de sport gewerkt en dat in verschillende landen over de wereld. Overal waar je bent, de thuisbasis Nederland laat je nooit los. Uiteindelijk teruggekomen naar Nederland om hier aan de slag te gaan om mensen te begeleiden met als uitgangspunt mijn kennis over sport en vitaliteit.

Vitaliteit, denk je echt dat je de mensen kunt overtuigen van het belang?
Ja, zeker! Het overbrengen van kennis en creëren van bewustwording rond vitaliteit staat bovenaan mijn agenda. Als mens en als ondernemer heb ik mij sterk kunnen ontwikkelen met dat als achtergrond. Het doorgeven van dat belang werkt enorm motiverend. Ik geloof in motivatie van binnenuit. Het is fantastisch om te ervaren dat De Vitaliteit Fabriek dat platform biedt.

Dus je bent zakenman in plaats van vitaliteitcoach?
Ik ben beide, zakenman en coach, alhoewel ik ook verschillende klankborden heb. In mijn werkbare leven na de sport heb ik veel te maken gehad met verschillende vraagstukken bij diverse organisaties en verenigingen. Brede ervaring binnen zakendoen, maar ook specialistische kennis binnen het vak vitaliteit hebben mij elke keer weer voldoende energie geboden om de uitdaging aan te gaan succes te creëren. Je moet leren verliezen om succes te kunnen waarderen, niet alleen in de sport, maar ook in het zakenleven.

Laat me raden, je hobby’s zijn sport?
Alles wat met sport te maken heeft vind ik fantastisch, maar ik heb een bijzondere band met skiën en voetbal. Naast sport vind ik conceptontwikkeling een prachtig iets. Zo zijn ook De Vitaliteit Fabriek, Lifetime Balance en 21-days Personal Recovery ontstaan. Als oprichter en eigenaar van de Vitaliteit Fabriek ben je dan ook best trots dat de oorspronkelijke conceptgedachte in de praktijk als innovatief en vooruitstrevend word geaccepteerd en gebruikt.

Wil je nog iets zeggen?
Ja, dat elke dag zakelijk presteren ook topsport is en ook nog eens goed mogelijk. Hoe? Nou, kijk bijvoorbeeld naar de vitaliteitroute en de trainingen "Effectief energiegebruik" en "Omgaan met druk". Als je die ervaren hebt, ben je je bewust van de mogelijkheden die er nog in je zitten.

Wat is je favoriete sportmoment?
Die is voor mij makkelijk, de 4R Roland Garros Chang vs Lendl in '89 heeft alles wat met vitaliteit in combinatie met mentaliteit te maken heeft, de stoïcijnse Lendl tegen de schaker Chang, prachtig!

 

arco 2014 okt small

Ik geloof in motivatie van binnenuit. Het overbrengen van bewustwording en kennis zie ik als mijn passie...... lees meer vitaliteit

HRV Vestiging Deventer

A. van Leusenweg 59

7425 CD, Deventer

Telefoon: 0570-643320

arcovv@gmail.com 

Tip van de dag!

Vitaliteit is geen trucje op zich, het is gericht op gedrag. Hoe ga jij daarmee om?

twitter

linkedin

Spreuk van de dag!

Weten niet toegepast, is niet weten!