Steeds meer werknemers last van burn-out

"Steeds meer werknemers last van burn-out"

burnout leeftijd en opleidingHet aantal gevallen van burn-out is in 2011 met elf procent toegenomen. Gemiddeld verzuimde de werknemer met een burn-out 189 dagen. Het totaal aantal verzuimgevallen daalde in 2011 juist met acht procent. Het percentage werknemers met burn-outklachten zou in 2011 wel eens op ruim 14 procent kunnen uitkomen. Terwijl in tijden van crisis het totale verzuim daalt, geldt dat dus niet voor uitval door burn-out. De stijging vond vooral plaats onder mannen van 26 tot en met 35 jaar en vrouwen van 46 jaar en ouder. Meer vrouwen dan mannen worden erdoor getroffen.

"Door je als werknemer en werkgever te richten op preventieve en duurzame oplossingen in plaats van de symptomen te bestrijden, ligt een bevredigende oplossing voor beide partijen voor het oprapen".

burnout per brancheNote DVF: de burn-out overzichten 2011 van leeftijden gekoppeld aan opleidingen en branches geven een duidelijke tendens aan. De Vitaliteit Fabriek heeft speciale programma's (4Q4U) voor het voorkomen van burn-out verschijnselen en richt zich daarbij op alle aspecten die een rol spelen in het blijvend veranderen van gedrag om burn-out te voorkomen. Middels samenwerking met specialistische partners zoals 21-daysInspiric en Perceptie zijn wij in staat goede resultaten te halen en sturen verzekeraars mensen met burn-out verschijnselen naar ons door.

 

HRV Vestiging Deventer

A. van Leusenweg 59

7425 CD, Deventer

Telefoon: 0570-643320

info@vitaliteitfabriek.nl

Tip van de dag!

Vitaliteit is geen trucje op zich, het is gericht op gedrag. Hoe ga jij daarmee om?

Spreuk van de dag!

Weten niet toegepast, is niet weten!